40-års Golf GTI fejres med GTI Clubsport til 518.792 kr.

  • Golf GTI Clubsport markerer 40-års jubilæet for et ikon.
  • 2-liters TSI-motor med 265 hk og 350 Nm i standardprogram.
  • Boost-funktion øger kortvarigt effekten til 290 hk og 380 Nm.
  • Accelererer fra 0 til 100 km/t på 5,9 sek. og har en topfart på 250 km/t.
  • Optimeret aerodynamik genererer ekstra downforce og stabilitet.
  • DSG-gearkasse er udstyret med launchcontrol, og semi-slick dæk tilbydes som ekstraudstyr.
  • Til dato er der solgt over to millioner styk Golf GTI fordelt på syv generationer.

Det hele begyndte med en lille gruppe Volkswagen-ingeniører, der i deres fritid legede med idéen om at forvandle den lille brændstoføkonomiske og praktiske Golf til en sportsvogn. De lagde en 110 hk stærk 1,6-liters motor i bilen, strammede undervognen op, satte større bremser på, og Golf GTI var født. De præsenterede projektet for Volkswagens ledelse, der –efter en prøvetur på Volkswagens Ehra-Lessien-testbane – var vilde med konceptet. Men da en Golf GTI ville koste det dobbelte af den billigste Golf, satte ledelsen et beskedent salgsmål på 5.000 styk. Det tal blev de hurtigt nødt til at opjustere…

Golf GTI var ikke nogen døgnflue. Kombinationen af en praktisk familiebil og præstationer som en sportsvogn viste sig at være langtidsholdbar, og gennem fire årtier og syv generationer af Golf er det blevet til over to millioner solgte Golf GTI.


Den hurtigste Golf GTI nogensinde.

Volkswagen markerer 40-års jubilæet for Golf GTI ved at introducere en GTI Clubsport, der er den mest kompromisløse, stærkeste og hurtigste Golf GTI nogensinde. 100 km/t nås på blot 5,9 sekunder, og den har en topfart 250 km/t (elektronisk begrænset). De imponerende præstationer sikres med en optimeret 2,0 TSI turbomotor, der yder 265 hk/350 Nm – 35 hk mere end Golf GTI Performance. Men der er mere endnu, for motoren er udstyret med en Boost-funktion således, at når speederen trædes i bund, øges motorens effekt kortvarigt (op til 10 sekunder) til 290 hk og 380 Nm. Denne Boost-funktion er til rådighed fra 3. til 6. gear, hvis Sport-programmet er aktiveret i Køreprofil-indstillingsmenuen, der er standard på GTI Clubsport.

Motoren i Golf GTI Clubsport er baseret på den, der ligger i Golf R, og er udstyret med raffinerede tekniske detaljer som en vandkølet udstødningskanal til turboladeren integreret i topstykket og variabel timing af ventilerne på begge knastaksler. Hvor motorkraften i Golf R overføres til asfalten ved hjælp af firehjulstræk, er GTI Clubsport udelukkende forhjulstrukket, men et elektromekanisk spærredifferentiale og XDS+ sikrer optimalt vejgreb og fantastiske adrætte køreegenskaber.


Mere præcision og stabilitet.

Ligesom alle de øvrige Golf GTI-versioner er Clubsport udstyret med en raffineret sportsundervogn, så den står 15 mm lavere end en standard Golf. Undervognen er yderligere optimeret på Clubsport med andre fjedre, støddæmpere og bumpstops, der giver mere direkte køreegenskaber og øget præcision i det progressive styretøj. Clubsport er også optimeret aerodynamisk med en anden front- og bagkofanger og en mere vinklet tagspoiler, hvilket øger downforce og bidrager til ekstra stabilitet og højere svinghastigheder.


Visuelt adskiller Clubsport sig fra de øvrige Golf GTI-versioner ved at have en frontkofanger med anderledes udformede finner og luftindtag i hver side, et centralt køleluftindtag flankeret af to mindre trekantede luftkanaler og nederst en diskret spoiler. Hen langs siderne af bilen er der sorte stafferinger med Clubsport-modelbetegnelse, og smedede 18” Belvedere letmetalfælge hører til standardudstyret. Bagfra kan Clubsport kendes på den todelte tagspoiler og en bagkofanger med diffusor og integrerede forkromede udstødningsrør i hver side, der er større end på en standard Golf GTI.


Sportslig til fingerspidserne.

Interiøret i Clubsport emmer af sportssappeal fra multifunktionssportsrattet med Alcantara-beklædning, røde syninger og klokken-12-markering til sportssæderne med GTI-logo, røde seler og Clubsport sædebetræk i Alcantara og stof. Gearstangen bærer naturligvis den klassiske golfkugle-gearknop, og der er pedaler i ståloptik.

Til entusiasten, der ønsker endnu mere motorsportsappeal, og som af og til kører på trackday-events, er der ekstraudstyr udviklet specifikt til Clubsport. Det gælder detaljer som de skåleformede motorsportssæder med betræk i Alcantara og stof (29.290 kr.) og 19” Pretoria letmetalfælge med semi-slick dæk (52.090 kr.), der giver fænomenalt vejgreb.


Golf GTI Clubsport kan bestilles nu og koster fra 518.792 kr. med 6-trins DSG-gear og tre-dørs karrosseri. Priserne for Golf GTI Clubsport med 6-trins manuel gearkasse ligger ikke fast endnu.


Find mere information om Golf GTI Clubsport på www.volkswagen.dk



Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk