Verdenspremiere på den nye California - flere døre, flere drivlinjer, flere muligheder

  • Ny generation af California er for første gang baseret på en MQB-personbilsplatform
  • Skydedøre i både venstre og højre side gør autocamperen mere fleksibel end nogensinde før
  • For første gang tilbydes California med plug-in-hybrid-drivlinje og 4MOTION-firehjulstræk
  • Autocamper-relaterede funktioner kan styres via et display i opholdsrummet, infotainment-appen i bilen eller en California-on-tour-app på en smartphone
  • Den nye California kan fra ultimo august bestilles i versionerne Coast og Ocean

California har siden introduktionen af den første i 1988 vokset sig til at blive et ikon blandt autocampere. Efter at have produceret over 280.000 enheder af den populære autocamper, kan Volkswagen Erhvervsbiler nu præsenterer en helt ny generation af California, der er baseret på den lange version af Multivan. Den nye California er en af tre modelserier i Volkswagens California-autocamperfamilie, og størrelsesmæssigt passer den ind mellem den mindre Caddy California og den større Grand California. Her udfylder Den nye California rollen som den perfekte allrounder og kombinerer ideelt funktionerne fra en alsidig Volkswagen-bus til hverdagsbrug og multifunktionel autocamper til rejseeventyr.

Volkswagen Erhvervsbiler har redesignet alle aspekter af autocamperen, så den er blevet mere rummelig, smartere, mere sofistikeret og mere alsidig end nogensinde. Og alligevel følger den stadig i hjulsporene på sine ikoniske forgængere, så den nye generation af California kan tegne endnu et kapitel i en af bilverdenens store succeshistorier.

Altid med hæve-sænke-tag og to skydedøre

Alle versioner af den nye California er udstyret med det klassiske et hæve-sænke-tag, der har et frontvindue og stor frontåbning samt to ekstra sideruder i teltdugen (alle med myggenet). Et andet fælles træk er skydedørene i venstre og højre side - i den udgående California 6.1 var denne funktion kun tilgængelig i passagersiden. Det er en fordel både i hverdagens kørsel og på udflugter ud i det fri. Det er nu muligt at komme ind til bagsædet fra begge sider af bilen, og på udflugter kan begge sider af køretøjet for første gang også bruges som overdækket terrasse. En markise kan nu – som ekstraudstyr – bestilles til venstre eller højre side for at skærme mod regn eller for meget sol.

Nyt er også de to individuelle bagsæder i stedet for ét stort bænkbagsæde. Det giver øget fleksibilitet, så dine cykler eller surf- og paddleboards nu også transporteres indenfor, og bagsæderne kan placeres uafhængigt af hinanden. Sidst men ikke mindst, er alle versioner af den nye California udstyret med en helt ny autocamper-kontrolenhed placeret i C-stolpen i højre side af interiøret ved bagsædet. Alle autocamperfunktioner kan styres og kontrolleres via displayet. Alternativt kan funktionerne også betjenes via en tilsvarende app – enten i bilens infotainmentsystem eller i California-on-Tour-appen på din smartphone eller tablet.

Den nye California er gennemtænkt på alle områder. Et godt eksempel på dette er, at al LED- og baggrundsbelysning i interiøret kan slukkes på samme tid med et kort dobbelttryk på en af de mange lyskontakter - en funktion, som man ofte savner på værelset – selv på luksushoteller.

Multivan er fundamentet i den nye California

Teknisk set er den nye California baseret på den innovative MQB-platform, der er fundamentet i den nuværende version af Multivan med lang akselafstand. Autocamperen er 5.173 mm lang (forgænger: 4.904 mm), 1.941 mm bred (forgænger: 1.904 mm) og højden på 1.990 mm inklusive det sænkede hæve-sænke-tag er identisk med forgængerens, hvilket betyder, at den stadigvæk komme ind i mange parkeringshuse. En lang akselafstand på 3.124 mm sikrer, at der er endnu mere plads om bord end i forgængeren. Når taget er lukket, er den indvendige højde 1.297 mm, hvilket øges til 2.108 mm, når hæve-sænke-taget er slået op.

Takket være MQB-platformen fås der en bred vifte af førerassistentsystemer til den nye California, der yder ekstra sikkerhed og komfort. Det spænder fra nødbremsefunktionen ved drejning ind foran modkørende trafik til Travel Assist, der yder delvist automatiseret kørsel og dermed øger kørekomforten over lange afstande.

Den første California med plug-in-hybrid-drivlinje plus 4MOTION

Den nye California tilbydes med tre forskellige drivlinjer, der alle kan kombineres med Coast eller Ocean-udstyrsniveau, og alle kommer udstyret med DSG-gearkasse. Det er muligt at vælge en effektiv firecylindret TDI-turbodieselmotor med en effekt på 150 hk eller en TSI-turbobenzinmotor med lige så højt drejningsmoment og en effekt på 204 hk. Både TDI- og TSI-motorerne trækker på forhjulene. En nyhed i California er den nye plug-in-hybrid-drivlinje (eHybrid), der har en systemydelse på 245 hk. Den nye California er den første MQB-baseret-model fra Volkswagen Group, der kombinerer en plug-in-hybrid-drivlinje med 4MOTION-firehjulstræk. Plug-in-hybrid-drivlinjen gør det muligt midlertidigt at køre den nye California som en elbil i hverdagens kørsel. Den høje kombinerede effektivitet af en elmotor og en højteknologisk 1,5 TSI evo-motor giver også California en potentiel lang rækkevidde og en maksimal trækevne på op til 2.000 kg. Dette gør den nye California eHybrid 4MOTION til det ideelle køretøj for alle globetrottere, vintercampister og campister med både eller cykler spændt fast på en trailer efter bilen.

Tofarvet-lakering – et ikonisk California-design-DNA

Der er intet andet køretøj i verden, hvor den tofarvede lakering er så ikonisk som på Rugbrødet, så det er kun logisk, at den også tilbydes på den nye California. Som et alternativ til de elleve ensfarvede lakeringer vil følgende tofarvede varianter være tilgængelige til den nye California (henholdsvis top og bund): Mono Silver/Energetic Orange metallic, Deep Black Pearl/Fontana Red metallic og – eksklusivt til Den nye California – den nye farvekombination Candy White solid/Starlight Blue metallic. Hæve-sænke-tagets trelags-teltdug kan konfigureres i de tre farver Toffee Brown, Glacier Blue og Basalt Grey. Derudover tilbydes syv forskellige 16-, 17-, 18- og 19-tommer alufælge til den nye California.

Coast eller Ocean – den ideelle autocamper til enhver situation

Volkswagen Erhvervsbiler vil i Danmark tilbyde den nye California i versionerne Coast og Ocean (hver med et komplet tekøkken i førersiden), der kan opfylde nogle af de mest varierede krav og passe ind i mange livssituationer. Tekøkkenet i Den nye California Coast og Ocean er ekstremt alsidigt. I Ocean er køkkenet designet i de to dekorative trim Platinum Sandwick (lys øvre sektion) og Raven Brushed (mørk nedre sektion). I modsætning til Coast kommer den øverste del i Ocean med det lyse dekorative trim Frizo Sandwick. Med deres ikoniske design og lette aluminiumsmaterialer ligner skabene dem i forgængeren, men tilbyder et endnu mere praktisk layout.


Med hensyn til køkkenarkitektur følger Coast og Ocean også deres forgængers praktiske koncept. Og på trods af dette er alt nyt og endnu mere gennemtænkt. I venstre side af beboelsessektionen, hvor der før var et dybt garderobeskab, er der nu et skab med en skydedør, der fx giver plads til køkkenredskaber. Til højre for dette skab starter køkkenbordpladen, der ligger hen over komfuret og vasken. Nede under dette er der et andet skab med opbevaringsrum. Køleskabet, der åbnede opad i forgængeren, er nu erstattet af et meget mere praktisk udtrækskøleskab i stil med det i Grand California. Da tekøkkenet ikke længere strækker sig helt frem til førersædet, er der nu skabt ekstra plads i dette omårde. Dette kan f.eks. bruges til det variable udvendige klapbord, der ikke kun kan slås op på ydersiden, som en praktisk hylde på tekøkkenet, men også indad som et lille spisebord eller som en forlængelse af køkkenbordet mod førersædet.

Tre-zone koncept

Med skydedøre i begge sider på den nye California introducerer Volkswagen Erhvervsbiler et nyt tre-zoners koncept, der giver campinglivet med California en ny dimension. Det rummelige interiør og pladsen uden for højre og venstre skydedør smelter sammen og skaber et opholdsrum omgivet af natur om sommeren.


Zone et - opholdsrummet i Den nye California:

Bag de højdejusterbare forsæder - som kan rotere 180 grader – har man et fleksibelt indrettet interiør, der er en ideel passagerkabine til daglig kørsel. Takket være disse variable bagsæder kan fx. surf- og paddleboards eller cykler nu nemt transporteres inde i køretøjet. Når den bruges som autocamper, kan opholdssektionen i den nye California hurtigt omdannes til et fladt chill-out-område, eller du kan sidde ansigt til ansigt til fælles måltider eller fællesaktiviteter. Forgængerens solide bænkbagsæde er afløst af variable separate bagsæder, der kun vejer 24 kg. Takket være hæve-sænke-taget har en imponerende maksimal højde på 2.108 mm.

Zone to og tre - terrasserne i Den nye California:

Skydedøren på højre side af køretøjet giver et sikkert indgangs- og udstigningssted på køretøjets fortovsside, ligesom i forgængeren. På- og aflæsning af køretøjet er derfor også nemt og sikkert. På campingpladsen bidrager dette område til følelsen af liv i det fri, ligesom i den udgående Californien 6.1. Højdepunktet er dog, at den nye California også har en skydedør på førersiden af bilen, som åbner op for at skabe et ekstra udvendigt opholdsområde. Da køkkenet og køleskabet – som også kan tilgås udefra – er placeret på denne side, vil dette område højst sandsynligt blive brugt til måltider eller til at nyde aftentimerne – næsten som en terrasse. For at maksimere fleksibiliteten kan markisen derfor bestilles til enten højre eller venstre side af køretøjet. Hvis den side, hvor tekøkken er, f.eks. bruges til forteltet, kan der opstilles et solsejl til højre for at åbne dette område op til leg eller læsning i skyggen. Der er ingen tvivl om, at muligheden for at bruge køretøjet som Volkswagen-bus til daglig kørsel eller som en alsidig autocamper til fritid nu er blevet forbedret yderligere takket være de to skydedøre.

Digital styring af autocamperfunktioner:

Alle funktioner, der er relevante for camping, betjenes ved hjælp af det 5-tommers touchdisplay på den nye autocamperstyreenhed placeret i C-stolpen i højre side af interiøret ved bagsædet. Dette omfatter oplysninger om ferskvands- og spildevandsstanden, de indvendige belysningsfunktioner, herunder baggrundsbelysning, strømforsyningsstatus, køleskab og hjælpevarmer. Derudover kan den nye California skifte til campingtilstand på displayet for automatisk at deaktivere funktionerne Coming Home og Leaving Home, når køretøjet f.eks. åbnes og lukkes på campingpladsen. Samtidig kan de fleste af disse funktioner også styres med en smartphone ved hjælp af California-on-Tour-appen og ved hjælp af appen i bilens i infotainmentsystemet. Infotainmentsystemet kan også bruges til at få adgang til et hældningsdisplay, der gør det muligt at justere autocamperen, så den står helt plan, når man skal finde den optimale plads ude på campingpladsen eller naturen.

Forsalg

Forsalget af Den nye California starter ultimo august 2024, og de første leverancer finder sted i slutningen af 2024.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk